ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

Οι Πρωτότυπες Εργασίες και οι Ανασκοπήσεις κατατίθενται μόνο ηλεκτρονικά στη Συντακτική Επιτροπή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Οι υποβαλλόμενες εργασίες θα πρέπει να είναι σε αρχείο Microsoft Word, σε γραμματοσειρά Times New Roman, με μέγεθος γραμματοσειράς 12 και διάστιχο 1,5 γραμμές για το κυρίως κείμενο, και μέγεθος γραμματοσειράς 10 και μονό διάστιχο για τις υποσημειώσεις και τις βιβλιογραφικές παραπομπές.

Ειδικά για την παρουσίαση των Πρωτότυπων Εργασιών και των Ανασκοπήσεων που υποβάλλονται στο Περιοδικό, οι ενδιαφερόμενοι συγγραφείς παρακαλούνται να λάβουν υπόψη τους τις ακόλουθες οδηγίες:

 

Περίληψη

Κάθε υποβαλλόμενη εργασία θα συνοδεύεται από μία σύντομη, έως 700 λέξεις, περίληψη (Abstract) στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα.

Τίτλος

Ο τίτλος κάθε εργασίας θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν σύντομος, στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα, και δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 170 χαρακτήρες (χωρίς κενά).

 

Κυρίως Κείμενο

Οι υποβαλλόμενες Πρωτότυπες Εργασίες δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τις 7.000 λέξεις (συμπεριλαμβανομένων των υποσημειώσεων και βιβλιογραφικών παραπομπών), ενώ οι Ανασκοπήσεις δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τις 8. 000 λέξεις (συμπεριλαμβανομένων των υποσημειώσεων και βιβλιογραφικών παραπομπών).

Οι ενδιαφερόμενοι συγγραφείς παρακαλούνται να φροντίζουν για την εσωτερική διάρθρωση και οργάνωση του κειμένου τους, προβλέποντας υποδιαιρέσεις (π.χ. Ενότητες, Κεφάλαια, κ.λπ.). Συνιστάται, χωρίς όμως να είναι υποχρεωτικό, οι εργασίες να περιλαμβάνουν: εισαγωγή, επιστημονικά δεδομένα, ηθικά ζητήματα, νομικά ζητήματα και, τέλος, συμπεράσματα.

 

Βιβλιογραφία

Οι βιβλιογραφικές παραπομπές στο κείμενο αριθμούνται με αύξοντα αριθμό κατά τη σειρά εμφάνισής τους. Με την ίδια σειρά και τον ίδιο αριθμό αναφέρονται και στο βιβλιογραφικό κατάλογο, ο οποίος περιέχει όλες τις παραπομπές του κειμένου.

Στο βιβλιογραφικό κατάλογο, για κάθε παραπομπή αναγράφονται τα παρακάτω στοιχεία με την εξής σειρά:

- τα επώνυμα και τα αρχικόνυμα (χωρίς τελείες μεταξύ τους) των συγγραφέων (χωρίς "and" ή "και" πριν από τον τελευταίο),

- ο τίτλος του άρθρου,

-  η επίσημη συντομογραφία του ονόματος του περιοδικού (χωρίς τελείες),

- το έτος έκδοσης,

- ο αριθμός τόμου (όχι ο αριθμός τεύχους, εκτός αν πρόκειται για συμπλήρωμα [supplement], οπότε αναφέρεται αριθμός συμπληρώματος),

- η πρώτη και η τελευταία σελίδα.

Π.χ. Singh AK, Singh S, Singh MP. Bioethics: a new frontier of biological science. Cell Mo lBiol 2012, 58:110-4.


Όταν πρόκειται για σύγγραμμα ή μονογραφία, αναφέρονται, με την σειρά:

- το όνομα του συγγραφέα,

- ο τίτλος,

- ο αριθμός της έκδοσης (αν έχουν γίνει περισσότερες από μία),

- ο εκδότης,

- το έτος έκδοσης και

- οι σελίδες της αναφοράς.

Π.χ. Holland S. Arguing About Bioethics. Routledge, 2012:30-40.

 

Όταν πρόκειται για κεφάλαιο βιβλίου, μετά τα ονόματα του επιμελητή ή των επιμελητών σύνταξης (editors) αναφέρεται και ο τίτλος του βιβλίου. Π.χ. Massy SG, Klein KL. Effects of bile duct ligation on renal function. In: Epstein M (ed) The kidney in liver disease. Elsevier, New York, 1978:58–82.

Οι συγγραφείς παρακαλούνται, επίσης, να φροντίζουν να αναγράφουν τις ημερομηνίες με τελείες ενδιάμεσα, χωρίς μηδενικά στις ημέρες ή τους μήνες (π.χ. 2.8.2011).

 

Πίνακες

Οι πίνακες αναφέρονται στα σημεία του κειμένου όπου αντιστοιχούν και αριθμούνται με συνεχόμενους αραβικούς αριθμούς. Κάθε πίνακας θα πρέπει να δακτυλογραφείται σε μονό διάστημα σε ξεχωριστή σελίδα. Στο άνω μέρος της σελίδας, όλοι οι πίνακες πρέπει να έχουν λεζάντες με τον σύντομο τίτλο.

Εικόνες

Οι εικόνες υποβάλλονται ηλεκτρονικά, ως αρχεία TIFF ή JPEG.

Οι φωτογραφίες, τα διαγράμματα, τα σχήματα κ.λπ. φέρονται στις εργασίες ως εικόνες. Αναφέρονται στα σημεία του κειμένου όπου αντιστοιχούν και αριθμούνται με συνεχόμενους αραβικούς αριθμούς. Στο κάτω μέρος κάθε εικόνας θα πρέπει να υπάρχει λεζάντα με τον σύντομο τίτλο και τις απαραίτητες επεξηγήσεις.

 

Συντομογραφίες

Την πρώτη φορά που αναφέρονται συντομογραφίες/συντμήσεις λέξεων ή ορολογίας στην περίληψη ή στο κείμενο, θα πρέπει να δίνεται η πλήρης περιγραφή και η συντομογραφία σε παρένθεση. Στη συνέχεια μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο η συντομογραφία.

 

Ευχαριστίες

Ευχαριστίες απευθύνονται μόνο προς άτομα με ουσιαστική συμβολή στην πραγματοποίηση της εργασίας, η οποία πρέπει να μνημονεύεται συγκεκριμένα.

 

 

ΒΙΟΗΘΙΚΑ

Ηλεκτρονικό Περιοδικό της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής

Το έκτο τεύχος του Περιοδικού

ΒΙΟΗΘΙΚΑ 2017 • Τόμος 3 • Τεύχος 2

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣΤι ξέρω για τη Bιοηθική
...για να ενημερωθείς, να προβληματιστείς και να αποφασίσεις...


 ΈκδοσηΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ιατρικός τουρισμόςΝΕΑ ΓΝΩΜΗ

Μεγάλα δεδομένα (Big Data)

Γνώμη
Έκθεση

ΒΙΟΗΘΙΚΗ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ"H Επιτροπή πραγματοποιεί ενημερώσεις για θέματα βιοηθικής σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Θα ανταποκριθούμε με  χαρά σε κάθε εκδήλωση ενδιαφέροντος

Πληροφορίες

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑH Επιτροπή οργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων, που καλύπτει ένα μεγάλο εύρος κρίσιμων θεμάτων βιοηθικής

Πληροφορίες

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗΗ Επιτροπή δίνει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης για θέματα του αντικειμένου της σε φοιτητές με ειδικό ενδιαφέρον για τη βιοηθική

Πληροφορίες

Free business joomla templates