ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΒΙΟΗΘΙΚΗΣ

Η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής διενεργεί πανελλαδική έρευνα, με σκοπό την καταγραφή των στάσεων της ελληνικής κοινωνίας σε βασικά ζητήματα που αφορούν την κοινωνική πρόσληψη της τεχνολογίας στις Βιολογικές Επιστήμες και την Ιατρική.

Μια όσο το δυνατόν ακριβέστερη εικόνα των στάσεων αυτών, θα αποτελέσει πολύτιμο οδηγό για την ανάπτυξη δράσεων της Επιτροπής μας, αλλά και για την ευρύτερη καλλιέργεια του σχετικού προβληματισμού στη χώρα μας. Πεποίθησή μας είναι ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης κρίσιμων διλημμάτων στα ευαίσθητα θέματα της Βιοηθικής, είναι η ελεύθερη έκφραση των διαφορετικών απόψεων. Σας καλούμε λοιπόν να αφιερώσετε λίγο από τον χρόνο σας και να συμβάλετε στην έρευνά μας απαντώντας – ανώνυμα φυσικά- στις ερωτήσεις που βλέπετε.

Μπορείτε να βρείτε το ερωτηματολόγιο εδώ.

 

Οι ερωτήσεις σχεδιάσθηκαν με βάση την ποικιλία των απόψεων που σχετίζονται με κάθε θέμα και συζητούνται διεθνώς. Η Επιτροπή δεν παίρνει θέση ως προς πιθανές απαντήσεις, πέραν φυσικά των όσων έχει υποστηρίξει στις δημοσιευμένες Γνώμες και Συστάσεις της.   

Η συμπλήρωση από εσάς των δημογραφικών στοιχείων του ερωτηματολογίου είναι απαραίτητη για τη μεγαλύτερη δυνατή αντιπροσωπευτικότητα του στατιστικού δείγματος.

Προωθήστε το ερωτηματολόγιο σε φίλους και γνωστούς σας (μέσω των κοινωνικών δικτύων ή όποιου άλλου τρόπου) και ζητήστε τους να κάνουν το ίδιο, ώστε να έχουμε όσο γίνεται μεγαλύτερη «δεξαμενή» απαντήσεων.

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή σας!

 

H ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΒΙΟΗΘΙΚΗΣ

Ελένη Ρεθυμιωτάκη

Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών

 

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣΤι ξέρω για τη Bιοηθική
...για να ενημερωθείς, να προβληματιστείς και να αποφασίσεις...


 ΈκδοσηΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί (ΓΤΟ)ΝΕΑ ΓΝΩΜΗ

Ιατρική ακριβείας: Εφαρμογές και ηθικά ζητήματα

Γνώμη

ΒΙΟΗΘΙΚΗ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ"H Επιτροπή πραγματοποιεί ενημερώσεις για θέματα βιοηθικής σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Θα ανταποκριθούμε με  χαρά σε κάθε εκδήλωση ενδιαφέροντος

Πληροφορίες

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑH Επιτροπή οργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων, που καλύπτει ένα μεγάλο εύρος κρίσιμων θεμάτων βιοηθικής

Πληροφορίες

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗΗ Επιτροπή δίνει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης για θέματα του αντικειμένου της σε φοιτητές με ειδικό ενδιαφέρον για τη βιοηθική

Πληροφορίες

Free business joomla templates