[08-01-2019] Η.Π.Α: H ενοποίηση πλήττει το κόστος προμήθειας των νοσοκομείων και δεν τους βοηθά

Στη Φιλαδέλφεια , όταν ένα σύστημα υγείας συγχωνεύεται, ένας από τους στόχους είναι να κερδίσει η οικονομία μειώνοντας το κόστος μέσω διαπραγμάτευσης που προέρχεται από τον ισχυρότερο.

Ωστόσο παρά το κύμα της συγχώνευσης νοσοκομείων, φαίνεται να πληρώνουν περισσότερα για προμήθειες σε σχέση με πριν ένα χρόνο .Αυτό έφερε σαν αποτέλεσμα να μειωθούν τα έσοδα και ένα νοσοκομείο να χάσει σχεδόν 7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η κοινή φιλοσοφία που ακολουθούν στον κλάδο της υγείας είναι : «Μεγαλώστε για να μειώσετε το κόστος». Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο μεγάλο είναι ένα νοσοκομείο, τόσο πιο πολύ ενισχύεται η διαπραγματευτική τους δύναμη όσον αφορά τις αλυσίδες εταιρειών οι οποίες εφοδιάζουν τα νοσοκομεία. Το μόνο πρόβλημα σε αυτή η θεωρία είναι πως τα νοσοκομεία, μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα χωρίς τη βοήθεια των εταιρειών της Ουάσιγκτον.

Οι έρευνες απέδειξαν, πως τα συγχωνευμένα νοσοκομεία ξοδεύουν περισσότερα χρήματα σε επιχειρήσεις, στις διαδικασίες και στη χρήση της αλυσίδας του εφοδιασμού, από ότι στα απαραίτητα.

Τα κακό σε αυτήν την υπόθεση είναι πως, οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων υποσχέθηκαν να μειώσουν το κόστος, κάτι το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Το καλό είναι πως υπάρχουν τρόποι να μειωθεί το κόστος όσον αφορά τον εφοδιασμό των νοσοκομείων. Έχει αποδειχθεί, πως αυτές οι μειώσεις δεν επηρεάζουν την ποιότητα της περίθαλψης. Επιπλέον η ευκαιρία να εξοικονομήσουν χρήματα, δεν εξαρτάται από το μέγεθος και τη θέση του νοσοκομείου, αν για παράδειγμα  είναι δημόσιο-ιδιωτικό, αγροτικό-αστικό.

Ο Rob Austin (διευθυντής συμβουλευτικής στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης της Navigant) αναφέρει: «Οι άνθρωποι οι οποίοι εξετάζουν το κόστος της αλυσίδας του εφοδιασμού βλέπουν μια αναπόφευκτη, σταθερή άνοδο. Αυτοί που ξέρουν πώς και πού να κινηθούν , τους δίνονται ευκαιρίες».

 

Πηγή: statnews

Αικατερίνη Χαλικιά - Stagiaire ΕΕΒ

ΒΙΟΗΘΙΚΑ

Ηλεκτρονικό Περιοδικό της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής

Το ένατο τεύχος του Περιοδικού

ΒΙΟΗΘΙΚΑ 2019 • Τόμος 5 • Τεύχος 1

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣΤι ξέρω για τη Bιοηθική
...για να ενημερωθείς, να προβληματιστείς και να αποφασίσεις...


 ΈκδοσηΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ιατρική ακριβείαςΝΕΑ ΣΥΣΤΑΣΗ

Εφαρμογή της Νομοθεσίας Για τις Επιτροπές Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας (ΕΗΔΕ)


Σύσταση

ΒΙΟΗΘΙΚΗ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ"H Επιτροπή πραγματοποιεί ενημερώσεις για θέματα βιοηθικής σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Θα ανταποκριθούμε με  χαρά σε κάθε εκδήλωση ενδιαφέροντος

Πληροφορίες

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑH Επιτροπή οργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων, που καλύπτει ένα μεγάλο εύρος κρίσιμων θεμάτων βιοηθικής

Πληροφορίες

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗΗ Επιτροπή δίνει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης για θέματα του αντικειμένου της σε φοιτητές με ειδικό ενδιαφέρον για τη βιοηθική

Πληροφορίες

Free business joomla templates