Η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής ασκεί αποκλειστικά συμβουλευτικές αρμοδιότητες, απευθυνόμενη, είτε με δική της πρωτοβουλία είτε εφόσον της ζητηθεί, προς οποιοδήποτε όργανο της Πολιτείας.

Νέα Σύσταση της ΕΕΒ: "Η βιοηθική διάσταση της ατομικής ευθύνης στην αντιμετώπιση του COVID 19 (κορωνοϊός)"

Η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής, μετά τη λήψη μέτρων από την πλευρά της Πολιτείας, εξέτασε ειδικότερα το ζήτημα της ατομικής ευθύνης των πολιτών και όσων διαμένουν στη χώρα μας, για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID 19 («κορωνοιός» ή SARS-CoV-2).

Σύσταση

[07-04-2020] Βέλγιο: Το Κοινοβούλιο εγκρίνει την αλλαγή του νόμου περί ευθανασίας

Το Κοινοβούλιο ενέκρινε στις 5 Μαρτίου, 2020 ένα νέο μέτρο, που προτάθηκε από την Ecolo-Groen, το οποίο διευκολύνει την εκπόνηση μιας πρόωρης δήλωσης, με τη μορφή της συγκατάθεσης για την ευθανασία.

Διαβάστε περισσότερα: [07-04-2020] Βέλγιο: Το Κοινοβούλιο εγκρίνει την αλλαγή του νόμου περί ευθανασίας

[06-04-2020] ΗΠΑ: Η θεραπεία CRISPR εισήχθη απευθείας σε ανθρώπινο σώμα για πρώτη φορά.

Άτομο το οποίο φέρει μία σπάνια γενετική πάθηση που προκαλεί τύφλωση, αποτελεί τον πρώτο εν δυνάμει ασθενή στο κόσμο, που μέσω της γονιδιακής θεραπείας CRISPR-Cas9, θα γίνει μια πρώτη προσπάθεια ίασης της νόσου.

Διαβάστε περισσότερα: [06-04-2020] ΗΠΑ: Η θεραπεία CRISPR εισήχθη απευθείας σε ανθρώπινο σώμα για πρώτη φορά.

[02-04-2020] Καναδάς: ανοίγει η πόρτα για την επέκταση του υποβοηθούμενου θανάτου

Η καναδική κυβέρνηση έχει υποβάλει νομοσχέδιο για τη χορήγηση ιατρικού βοηθού θανάτου σε μη-τελικού σταδίου ασθενείς. Το νομοσχέδιο ανοίγει την πόρτα στους Kαναδούς με εκφυλιστικές ασθένειες όπως η εγκεφαλική παράλυση επιτρέποντάς τους να αναζητήσουν ιατρικά υποβοηθούμενο θάνατο.

Διαβάστε περισσότερα: [02-04-2020] Καναδάς: ανοίγει η πόρτα για την επέκταση του υποβοηθούμενου θανάτου

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣΤι ξέρω για τη Bιοηθική
...για να ενημερωθείς, να προβληματιστείς και να αποφασίσεις...


 ΈκδοσηΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί (ΓΤΟ)ΝΕΑ ΓΝΩΜΗ

Ιατρική ακριβείας: Εφαρμογές και ηθικά ζητήματα

Γνώμη

ΒΙΟΗΘΙΚΗ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ"H Επιτροπή πραγματοποιεί ενημερώσεις για θέματα βιοηθικής σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Θα ανταποκριθούμε με  χαρά σε κάθε εκδήλωση ενδιαφέροντος

Πληροφορίες

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑH Επιτροπή οργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων, που καλύπτει ένα μεγάλο εύρος κρίσιμων θεμάτων βιοηθικής

Πληροφορίες

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗΗ Επιτροπή δίνει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης για θέματα του αντικειμένου της σε φοιτητές με ειδικό ενδιαφέρον για τη βιοηθική

Πληροφορίες

Free business joomla templates